Loading...
 Start Page
go to top icon
Η ευεξία του σώματος και του πνεύματος μέσω του θρησκευτικού τουρισμού
Click to enlarge
Wednesday 14 Apr 2021
Ψηφιακή ημερίδα
«Θρησκευτικός τουρισμός:
Ευεξία Σώματος και Πνεύματος»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ψηφιακή εκδήλωση για την ευεξία του σώματος και του πνεύματος μέσω του θρησκευτικού τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2021 με σχεδόν 500 συμμετέχοντες και 945 προβολές.

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αρωγό την εταιρία Data Consultants, χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησος»  διοργάνωσαν στις 30 Μαρτίου 2021 ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος». Στόχος της εκδήλωσης αποτέλεσε η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας μέσω της υλοποίησης δραστηριοτήτων με  πολυδιάστατες θετικές επιδράσεις στην υγεία και ευεξία των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναδύθηκε το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διερεύνηση των προοπτικών και των τρόπων ανάδειξης και αξιοποίησης του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής μας. Ειδικότερα, στην περίπτωση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μια χάραξη τουριστικής στρατηγικής που συμβάλλει  στην επίτευξη της ενεργούς  γήρανσης με καινοτομία και εξωστρέφεια. Πρόκειται για μία διαδικασία μεγιστοποίησης ευκαιριών για σωματική, κοινωνική, ψυχική υγεία, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και να απολαμβάνουν μια ανεξάρτητη και καλής ποιότητας ζωή.

Στο πλαίσιο της ημερίδας επισημάνθηκε από τους ομιλητές ο σημαντικός πλούτος κειμηλίων, μνημείων και γνώσης που διαθέτει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και πως ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πόλους για έλευση επισκεπτών στην περιοχή και την ανάπτυξη της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η κα. Σοφία Ζαχαράκη - Υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Νίκος Κοροβέσης – Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού ΠΔΕ, ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ΠΔΕ και η κα. Βασιλική Ντζελβέ – Πρόεδρος του Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα».

Στη σημασία της αξιοποίησης των θρησκευτικών μνημείων της Περιφέρειας στάθηκαν τα μηνύματα του Μητροπολίτη Πατρών – Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου – Ιερόθεου, του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας – Ιερώνυμου και του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού, Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετου Σπανόπουλου.

Σημαντικές τοποθετήσεις έγιναν από τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη – Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, τον κ. Νίκο Κατσουγκράκη – Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Νέας Γενιάς και Θρησκευμάτων, τον κ. Λαυρέντη Βασιλειάδη - Προϊστάμενο Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ και την κα. Μαρία Ζαφειροπούλου – Σύμβουλο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Υγεία και κοινωνία για Όλους ΠΔΕ 2021», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα  προβλήθηκε βίντεο με τίτλο «Ευεξία και Βυζαντινή Μουσική» σε συνεργασία με την βυζαντινή χορωδία «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ» και την κα. Μαίρη Ξένου, ΜSc Λογοθεραπεύτρια, Υγιεινολόγος, Ειδική σε Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, Δημοσιογράφος Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Για πληροφοριακό υλικό, το βίντεο της Ημερίδας όπως και ενημέρωση για τις επερχόμενες δράσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας solidaritydays.gr, καθώς και να διαβάσετε το αναδημοσιευμένο άρθρο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που επισυνάπτεται.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας Data Consultants, η ομάδα των Solidarity Days σκοπεύει το επόμενο διάστημα να υλοποιήσει δια ζώσεις δράσεις, με διαδραστικό, καινοτόμο περιεχόμενο και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες.
 
Σας προσκαλούμε να στηρίξετε τις Ημέρες Αλληλεγγύης και όλοι μαζί, ως κοινωνία, να αποτελέσουμε μία «αλυσίδα προσφοράς».

Please do not hesitate to contact us

Are you ready to cooperate with us?
Let’s make a step ahead together.

data consultants logo
facebook icon linkedin icon
 

Subscribe to our website if you want to be the first to know about our news and announcements.

Copyright © 2024 DATA Consultants - European & Regional Development Consultants