Loading...
 Start Page
go to top icon
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ψηφιακή εκδήλωση για τα δικαιώματα των ασθενών
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 23 Μάρ 2021
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ψηφιακή εκδήλωση για τα δικαιώματα των ασθενών και την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.100 άτομα.

 

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, στις 08 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00 – 18:00 , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ  διοργάνωσαν ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα». Στόχος της ψηφιακής εκδήλωσης αποτελούσε η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι φροντιστές στους ασθενείς,  καθώς και για τη συνηγορία ως βασικό μέσο για το σύστημα υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, κυρίως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

 

Με αρωγό την εταιρεία Data Consultants, την Synedra , χορηγό επικοινωνίας την Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποστηρικτή την φαρμακευτική βιομηχανία UNI-FARMA, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ενότητα της εκδήλωσης. Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Διοικητής της 6ης Yγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, κ. Ιωάννης Καρβέλης απηύθυναν χαιρετισμό, αναφερόμενοι στη έμπρακτη διάθεση αλλαγής και αρωγής σε κάθε δράση που στοχεύει στην ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαιτέρως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς και ο κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος εκ μέρους του Σωματείου ΦΡΟΝΤΙΖΩ.  Στη συνέχεια, η κα. Ζωή Γραμματόγλου – Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθείς Εθελοντές Φίλοι Ιατρών (ΚΕΦΙ), ο κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Επ. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο κ. Γιώργος Καπετανάκης – Γραμματέας Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και ο κ. Αθανάσιος Σιμωτάς – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση στο Δίκαιο Υγείας-Ιατρική Ηθική, ως ομιλητές  της εκδήλωσης και ο καθένας από δική του άποψη και θέση αναφέρθηκαν στους τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το έργο  «e-ΤΑΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ»  και εταίρο Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας-FFN GR. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

Η κα. Κανέλλα Κοντονή – Κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ανέφερε που και πως μπορούν οι ασθενείς να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος – Γενικός Διευθυντής Σωματείου ΦΡΟΝΤΙΖΩ, η κα. Χαρά Θεοδωρακοπούλου – Συντονίστρια έργου «e-ΤΑΛΩΣ» και η κα. Κατερίνα Αθανασοπούλου  - Συντονίστρια έργου «e-ΤΑΛΩΣ» Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας παρουσίασαν το περιεχόμενο του έργου «e-ΤΑΛΩΣ» και τις έρευνες που αναδεικνύουν τις ανάγκες των φροντιστών και των ασθενών.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υλοποιήθηκε η δράση «Καθρεφτίζω τα δικαιώματα μου», μέσω της οποίας δημιουργήθηκε ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό με τη συμμετοχή 7 τοπικών Συλλόγων και Σωματείων, όπου παρουσίασαν τα δικά τους μηνύματα και επισήμαναν τη σημασία προάσπισης των δικαιωμάτων αλλά και την ανάγκη διάχυσης σημαντικών πληροφοριών σε άτομα-ασθενείς σχετικά με τα δικαιώματα τους. Ειδικότερα συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ, το Σωματείο Ατόμων με νόσο Chohn και Ελκώδη Κολίτιδα, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ και ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας.

 

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Ζαφειροπούλου, Δρ. Νομικός, Γεροντολόγος – Διευθύντρια Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής Data Consultants, ενώ η Βίβιαν Τασοπούλου - Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Συνοχής μίλησε για τις δράσεις του θεσμού.

 

Για πληροφοριακό υλικό, το βίντεο της Ημερίδας όπως και ενημέρωση για τις επερχόμενες δράσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας https://www.solidaritydays.gr/.

 

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας Data Consultants, η ομάδα των Solidarity Days σκοπεύει το επόμενο διάστημα να υλοποίησει δια ζώσεις δράσεις, με διαδιραστικό, καινότομο περιεχόμενο και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες.

 

Σας προσκαλλούμε να στηρίξετε τις Ημέρες Αλληλεγγύης και όλοι μαζί, ως κοινωνία, να αποτελέσουμε μία «αλυσίδα προσφοράς».

Σχετικά Αρχεία

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε μαζί μας;
Ας πάμε ένα βήμα μπροστά μαζί.

Copyright © 2024 DATA Consultants - Σύμβουλοι Ευρωπαϊκής & Περιφερειακής Ανάπτυξης